Београд 02. септембар 2017- Један од омиљених београдских тргова на пар сати постао је амбијент античког Олимпа. Најмлађи Београђани су прве суботе септембра на Цветном тргу имали прилику да се увере зашто је баш античка Грчка колевка модерног театра, да испробају укусе попут оних са трпезе грчких богова и увере се због чега је древна Грчка била посебна, али и зашто је БИТЕФ једна од најважнијих културних манифестација у земљи.

„Ове године БИТЕФ је желео да прву у низу својих активности посвети управо најмлађим суграђанима. Судећи по посећености, интересовању малишана и ширини искрених осмеха, уверени смо да смо наишли на публику коју ће бити тешко надмашити. Нашу идеју да за културу никада није прерано, препознали су и Маxи супермаркети уз чију смо помоћ Олимпионицу и реализовали и који ће нам бити подршка и током целог трајања БИТЕФ-а”, изјавио је директор БИТЕФ-а, Милош Латиновић. 

Кроз континуирану подршку програмима за најмлађе и културу, Макси супермаркети показали су још једном шта значи бити прави Добар комшија. “Брига о најмлађима је нешто чему смо ми у Маxију посебно посвећени и што је у самом врху листе наших приоритета. Квалитетних културних садржаја за децу нема пуно, зато смо изузетно срећни што смо заједно са БИТЕФ-ом најмлађима омогућили да бесплатно буду део једног посебног културног перформанса, какав се ретко пружа прилика да се види. Култура је битан сегмент одрастања и живота и увек ћемо се трудити да је кроз подршку значајним културним манифестацијама учинимо доступном свима”, рекао је Никола Папак, менаџер корпоративних комуникација у компанији Делез Србија.

Олимпионица је била прва у низу активности овогодишњег БИТЕФ-а, а иако је првенствено намењена најмлађим Беогрђанима, и њихови родитељи су могли да се присете неких битних мотива из античке митологије. 

“Погледајте само то мало насмејано лице, дивно смо се данас провели. Видели смо да је могућ спој античког и савременог, а научили смо да напавимо нектар и амброзију, како бисмо пробали да одгонетнемо да ли је то заиста била тајна бесмртности грчких богова. Ретка је прилика да деца могу потпуно бесплатно да уче нешто ново, друже се и упознају нове другаре. Цветни трг је заиста био права Олимпионица и захвални смо БИТЕФ-у и Максију што су нам омогућили да проведемо једно преподне окружени културом, митологијом, али и добром забавом”, навела је задовољна мајка једног од малишана. Међу родитељима који су са својом децом уживали на "Битефу за појести" у Олимпионици биле су и бројне познате личности попут глумице Наде Мацанковић, чувене балерине Ашхен Атаљанц, глумца Александра Ђурице, балерине Народног позоришта Иване Савић Јацић, водитељке Ирина Вукотић и многих други.


51. БИТЕФ започео програмом за најмлађе