Интервју са Љубинком Зарубицом

 

Телеком Србија је овогодишњи пријатељ Битеф фестивала. Шта сте препознали у Битефу због чега сте одлучили да га подржите? 
Ми смо квалитет Битефа још и раније препознали и подржавали у оквиру наших могућности. Квалитет оваквог фестивала није тешко препознати, више од 50 година изванредне међународне каријере је нешто свима веома значајно.
Телеком Србија је позната као друштвено одговорна компанија која подржава  велики број пројеката из разних области. У којој мери су међу свим тим пројектима заступљени они из културе и уметности, и колико су за Вас важни?
Пројетки из области културе су нам поред пројеката из области спорта на првом месту. То потвђују наша бројна спонзорства из области културе као што су ове године спонзорства Илије М. Коларца, Мокрањчеви дани, Дани Зорана Радмиловића, Дани Боре Станковића, Ноћ музеја…  Као компанији са визијом, улагање у културу је веома значајно.
Шта је све Телеком Србија припремио Битеф публици и Битефовим учесницима ове године? 
Трудили смо се да оставимо уметност у првом плану и да понудимо публици и учесницима фестивала нешто из домена наших услуга. Посетиоци ће у нашој мтс цхарге зони имати прилике да користе интернет, допуне телефоне и одморе се. Мислим да ће им то бити надасве потребно уколико буду гледали Планину Олимп која траје 24 часа.
Коју представу са овогодишњег репертоара са узбуђењем очекујете?
Представа Библија, први покушај. Веома сам заинтересована да видим како је изванредни словеначки редитељ Јернеј Лоренци разумео и интерпретирао  Библију у сценском изразу.