ОЛИМПИОНИЦА  БИТЕФ ЗА ПОЈЕСТИ

Са великим узбуђењем и тремом попут деце која полазе у школу Вас позивамо да дођете са својом децом, сестрићима, унуцима, братанцима или сами са дететом у себи да уживамо у програму који смо припремили за најмлађе јер знате да се Битеф труди да ради на развоју публике, али и пружи бесплатне програме својој публици.

 

Сви малишани ове суботе, 2. септембра од 11 до 14 часова на Цветном тргу у Београду, моћи ће бесплатно да виде како је изгледао живот на античком Олимпу. Шта се налазило на трпези грчких богова, зашто је нектар био пиће резервисано само за највиша божанства и који му је савремени пандан, као и шта деца данас могу научити из театра древне Хеладе, најмлађи Београђани ће заједно са својим родитељима имати прилику да науче у овом јединственом догађају у организацији БИТЕФа.
 

БИТЕФ се ове године, заједно са супермаркетом Маxи, потрудио да најмлађим суграђанима дочара на који начин се преплићу исхрана, театар и свакодневни живот у Форум театру који ће специјално за ту прилику бити изведен. "Боговске" залогаје по аутентичном олимповском рецепту за све дечаке и девојчице припремаће познати кувар Ненад Вељковић, а уместо звука харфе, малишани ће се забављати уз музику савремених богова. Сви се сећамо слика облака при врховима Олимпа иза којих су у старој Грчкој извиривали богови, а овог пута сва деца ће имати прилику да сама насликају најлепше олимповске облаке на великом платну које је БИТЕФ припремио само за њих и на тај начин постану део БИТЕФ митологије. За крај, Bitef Dance Company припремио је посебно изненађење због кога ће и најмлађима, али и родитељима, бити јасно зашто је било лепо живети у време античког театра и древног Олимпа.

Догађај Олимпионица на Цветном тргу је само један од програма који ће обележити 51. БИТЕФ, а ове године БИТЕФ се уз подршку Маxи супермаркета потрудио да управо прва у низу активности БИТЕФ-а буде посвећена најмлађима, јер за културу никада није прерано.​

​Не заборавите да понесете и Ваше дете у себи и да се у ових три сата се опустите и уживате!​

Са великим узбуђењем Вас очекујемо!​