Beograd 02. septembar 2017- Jedan od omiljenih beogradskih trgova na par sati postao je ambijent antičkog Olimpa. Najmlađi Beograđani su prve subote septembra na Cvetnom trgu imali priliku da se uvere zašto je baš antička Grčka kolevka modernog teatra, da isprobaju ukuse poput onih sa trpeze grčkih bogova i uvere se zbog čega je drevna Grčka bila posebna, ali i zašto je BITEF jedna od najvažnijih kulturnih manifestacija u zemlji.

„Ove godine BITEF je želeo da prvu u nizu svojih aktivnosti posveti upravo najmlađim sugrađanima. Sudeći po posećenosti, interesovanju mališana i širini iskrenih osmeha, uvereni smo da smo naišli na publiku koju će biti teško nadmašiti. Našu ideju da za kulturu nikada nije prerano, prepoznali su i Maxi supermarketi uz čiju smo pomoć Olimpionicu i realizovali i koji će nam biti podrška i tokom celog trajanja BITEF-a”, izjavio je direktor BITEF-a, Miloš Latinović. 

Kroz kontinuiranu podršku programima za najmlađe i kulturu, Maksi supermarketi pokazali su još jednom šta znači biti pravi Dobar komšija. “Briga o najmlađima je nešto čemu smo mi u Maxiju posebno posvećeni i što je u samom vrhu liste naših prioriteta. Kvalitetnih kulturnih sadržaja za decu nema puno, zato smo izuzetno srećni što smo zajedno sa BITEF-om najmlađima omogućili da besplatno budu deo jednog posebnog kulturnog performansa, kakav se retko pruža prilika da se vidi. Kultura je bitan segment odrastanja i života i uvek ćemo se truditi da je kroz podršku značajnim kulturnim manifestacijama učinimo dostupnom svima”, rekao je Nikola Papak, menadžer korporativnih komunikacija u kompaniji Delez Srbija.

Olimpionica je bila prva u nizu aktivnosti ovogodišnjeg BITEF-a, a iako je prvenstveno namenjena najmlađim Beogrđanima, i njihovi roditelji su mogli da se prisete nekih bitnih motiva iz antičke mitologije. 

“Pogledajte samo to malo nasmejano lice, divno smo se danas proveli. Videli smo da je moguć spoj antičkog i savremenog, a naučili smo da napavimo nektar i ambroziju, kako bismo probali da odgonetnemo da li je to zaista bila tajna besmrtnosti grčkih bogova. Retka je prilika da deca mogu potpuno besplatno da uče nešto novo, druže se i upoznaju nove drugare. Cvetni trg je zaista bio prava Olimpionica i zahvalni smo BITEF-u i Maksiju što su nam omogućili da provedemo jedno prepodne okruženi kulturom, mitologijom, ali i dobrom zabavom”, navela je zadovoljna majka jednog od mališana. Među roditeljima koji su sa svojom decom uživali na "Bitefu za pojesti" u Olimpionici bile su i brojne poznate ličnosti poput glumice Nade Macanković, čuvene balerine Ašhen Ataljanc, glumca Aleksandra Đurice, balerine Narodnog pozorišta Ivane Savić Jacić, voditeljke Irina Vukotić i mnogih drugi.


51. BITEF započeo programom za najmlađe