Vikend spektakl na Bitefu

U subotu, 23. septembra u 18 časova  u Sava Centru  51. Bitef festival svečano je otvoren rečima Jan Fabra "Lepota čak i kada stvara konfuziju i biva subverzivna uvek nosi poruku pomirenja. Sa tim poklonom otvaram 51. Bitef. Srećno..."

Tokom 24 sata predstave publika je zajedno sa igračima i glumcima prošla kroz različita stanja i ispitivala granice svoje izdržljivosti. Bitef je sa prijateljima festivala obezbedio da tokom 24 sata boravka u Sava Centru i na Bitefu na raspolaganju bude sve ono što može da im pomogne u ovom maratonskom podvigu. Publika je menjala ulaznice za narukvice, i slobodno se kretala kroz Bitef grad gde su u restoranu i snack baru mogli da se osveže dok su gledali nesvakidašnji prenos predstave zahvaljujući RTS-u koji je obavio junački posao. U Telegroup QuizIT us kutku publika je kroz kviz znanja učila o Bitefu, o jakoj domaćoj IT kompaniji koja podržava BITEF i umetnost, i osvajala vredne poklone! Kompanija Telekom Srbija je spremila punu korpu čokoladica koje su nam vraćale snagu, ali i energiju koja je punila telefone kako bismo mogli i onima koji nisu u sali da prenesemo svoje utiske o predstavi. U Sensa relaks  zoni mogli smo da se posle sati sedenja razmrdamo uz jogu, taj či, jogu smeha, iscelimo zvucima gonga...  A u prostoru za spavanje da se odmorimo i skupimo snagu za povratak u salu. Jan Fabr potpisivao je svoje knjige u Bitef biblioteci, a na raspolaganju su bili TESLA tableti sa dramama.

Tokom 24 sata predstave i pored brojnih programa, u fokusu je bio samo i isključivo pozorišni čin, ali pozorišni čin kao kolektivni čin svih nas. Tako je Bitef okupio Beograd, a zahvaljujući RTS-u i živom prenosu na trećem kanalu i čitavu Srbiju, koja je disala umetnost, i doživela katarzu, pročišćenje kao zajednica!

U završnici hiljade ljudi u Sava Centru učestvovalo je u zajedničkom rejvu, odnosno plesu, spektakularnom završetku sa konfetama i šljokicama, u polusatnom aplauzu u kom su ruke bridele, glasne žice pucale, suze tekle, i dugo nakon predstave u foajeu Sava Centra, a ljubav i sreća bile su oko nas uz uzvike "Give me all the love you've got".