Викенд спектакл на Битефу

У суботу, 23. септембра у 18 часова  у Сава Центру  51. Битеф фестивал свечано је отворен речима Јан Фабра "Лепота чак и када ствара конфузију и бива субверзивна увек носи поруку помирења. Са тим поклоном отварам 51. Битеф. Срећно..."

Током 24 сата представе публика је заједно са играчима и глумцима прошла кроз различита стања и испитивала границе своје издржљивости. Битеф је са пријатељима фестивала обезбедио да током 24 сата боравка у Сава Центру и на Битефу на располагању буде све оно што може да им помогне у овом маратонском подвигу. Публика је мењала улазнице за наруквице, и слободно се кретала кроз Битеф град где су у ресторану и snack бару могли да се освеже док су гледали несвакидашњи пренос представе захваљујући РТС-у који је обавио јуначки посао. У Telegroup QuizIT us кутку публика је кроз квиз знања учила о Битефу, о јакој домаћој IT компанији која подржава БИТЕФ и уметност, и освајала вредне поклоне! Компанија Телеком Србија је спремила пуну корпу чоколадица које су нам враћале снагу, али и енергију која је пунила телефоне како бисмо могли и онима који нису у сали да пренесемо своје утиске о представи. У Сенса релакс  зони могли смо да се после сати седења размрдамо уз јогу, тај чи, јогу смеха, исцелимо звуцима гонга...  А у простору за спавање да се одморимо и скупимо снагу за повратак у салу. Јан Фабр потписивао је своје књиге у Битеф библиотеци, а на располагању су били ТЕСЛА таблети са драмама.

Током 24 сата представе и поред бројних програма, у фокусу је био само и искључиво позоришни чин, али позоришни чин као колективни чин свих нас. Тако је Битеф окупио Београд, а захваљујући РТС-у и живом преносу на трећем каналу и читаву Србију, која је дисала уметност, и доживела катарзу, прочишћење као заједница!

У завршници хиљаде људи у Сава Центру учествовало је у заједничком рејву, односно плесу, спектакуларном завршетку са конфетама и шљокицама, у полусатном аплаузу у ком су руке бриделе, гласне жице пуцале, сузе текле, и дуго након представе у фоајеу Сава Центра, а љубав и срећа биле су око нас уз узвике "Give me all the love you've got".