Otvorena 18. Bitef Polifonija

18. Bitef Polifonija pod nazivom Te čudne petlje otvorena je juče 25.09. u 12 časova u Ustanovi kulture Parobrod. Polifoniju je otvorila interaktivna prezentacija Troglasne invencije Bitef Polifonije.

Otvaranjem, autori, učesnici i publika 18. Bitef Polifonije uveli su se u koncept, teme i događanja koja su u fokusu ovogodišnjeg programa. Dijalog sa tri autora o tri knjige: Uvod u primijenjeno kazalište. Čije je kazalište? Darka Lukića, Tragedija inicijacije ili nepostojani princ Ivana Medenice, i Kreativna drama - proces stvaralaštva u Škozorištu Milana Mađareva, pokretač je zajedničkog traganja za različitim pozorišnim formama otvorenosti i participacije, kako za one koji ga izvode tako i za one koji su njegova publika.

U nastavku prvog dana, od 17,00 sati u Centru za kulturnu dekontaminaciju CZKD, grupa Per.Art, Program Umetnost i inkluzija, iz Novog Sada, odiigrala je predstavu Mala žurka propuštenog plesa. Koncept ove inkluzivne plesne predstave, u formi između predstave, hepeninga i andergraund žurke potpisuje Saša Asentić.

Kao prateći program 51. Bitefa, čiji je slogan ove godine Epik trip, 18. Bitef Polifonija pod naslovom Te čudne petlje  od 25. do 30. septembra nudi specifičan program tematskih razgovora, radionica, prezentacija i predstava namenjenih mladima, nastavnicima, pozorišnim umetnicima i drugim stručnjacima zainteresovanim za savremene inovativne, kreativne i participativne pozorišne prakse.

Svi programi Bitef Polifonije su besplatni.