Отворена 18. Битеф Полифонија

18. Битеф Полифонија под називом Те чудне петље отворена је јуче 25.09. у 12 часова у Установи културе Пароброд. Полифонију је отворила интерактивна презентација Трогласне инвенције Битеф Полифоније.

Отварањем, аутори, учесници и публика 18. Битеф Полифоније увели су се у концепт, теме и догађања која су у фокусу овогодишњег програма. Дијалог са три аутора о три књиге: Увод у примијењено казалиште. Чије је казалиште? Дарка Лукића, Трагедија иницијације или непостојани принц Ивана Меденице, и Креативна драма - процес стваралаштва у Шкозоришту Милана Мађарева, покретач је заједничког трагања за различитим позоришним формама отворености и партиципације, како за оне који га изводе тако и за оне који су његова публика.

У наставку првог дана, од 17,00 сати у Центру за културну деконтаминацију ЦЗКД, група Пер.Арт, Програм Уметност и инклузија, из Новог Сада, одииграла је представу Мала журка пропуштеног плеса. Концепт ове инклузивне плесне представе, у форми између представе, хепенинга и андерграунд журке потписује Саша Асентић.

Као пратећи програм 51. Битефа, чији је слоган ове године Епик трип, 18. Битеф Полифонија под насловом Те чудне петље  од 25. до 30. септембра нуди специфичан програм тематских разговора, радионица, презентација и представа намењених младима, наставницима, позоришним уметницима и другим стручњацима заинтересованим за савремене иновативне, креативне и партиципативне позоришне праксе.

Сви програми Битеф Полифоније су бесплатни.