Održan Prateći program Showcase

Dan kada je na glavnom programu reprizirana predstava „Carstvo nebesko“ - rezervisan je za prateći program „Showcase“, koji je ove godine organizovan u Subotici i u čijem fokusu je pozorište na mađarskom jeziku. To je bio povod da zajedno sa grupom gostiju, izvođača performansa „INTEGRAM“ i novinara, Bitef tim, predvođen umetničkim direktorom Ivanom Medenicom, organizuje izlet iz Beograda.
Po dolasku nas je ispred turističke organizacije grada Subotice dočekao Nešo Radulović, v.d. organizacije. Simbolično smo obišli zdanje Narodnog pozorišta u centru grada koje je u svojoj završnoj fazi rekonstrukcije, a čijoj pozorišnoj budućnosti se naša grupa veoma raduje. Zatim je usledio obilazak gradske kuće, građene u stilu mađarske secesije, koja je spoj zanata, modernosti i funkcionalnosti.
Nakon obilaska centra Subotice uputili smo se prema Paliću, gde je deo grupe obišao renomiranu vinariju Zvonko Bogdan i imao prilike da uživa u degustaciji vina, a druga grupa je iskoristila priliku da napravi malu pauzu pored jezera. Potom su se grupe ponovo ujedinile u uputile na zajednički ručak lokalnih ribljih delikatesa u restoranu Trestište.
Posle ručka, ispred pozorišta "Kostolanji Deže“, organizacija Talas, „INTEGRAM“,  zajedno sa grupom izbeglica iz Avganistana, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu grada Beograda, izvela je performas u vidu prezentacije vežbe „Granice“, kao rezultat četvoromesečnog procesa drama terapije, korišćenja dramskih modela za socijalnu adapraticuju u okviru prihvatnog centra.  
Usledio je maraton tri aktuelne predstave na mađarskom jeziku: „Kapitalizam, geometrijskim redom izložen“ u 17h, režija Zlatka Pakovića, pozorište "Kostolanji Deže"; „Kičma“ u 19h, režija Veljko Mićunović, Narodno pozorište Subotica i „4 ujutru“, režija Selme Spahić od 21h u pozorištu "Kostolanji Deže".
Dan odmora je za vernu publiku bio samo izgovor za avanturu i hvatanje zaleta za završnicu festivala.