Одржан Пратећи програм Showcase

Дан када је на главном програму репризирана представа „Царство небеско“ - резервисан је за пратећи програм „Showcase“, који је ове године организован у Суботици и у чијем фокусу је позориште на мађарском језику. То је био повод да заједно са групом гостију, извођача перформанса „ИНТЕГРАМ“ и новинара, Битеф тим, предвођен уметничким директором Иваном Меденицом, организује излет из Београда.
По доласку нас је испред туристичке организације града Суботице дочекао Нешо Радуловић, в.д. организације. Симболично смо обишли здање Народног позоришта у центру града које је у својој завршној фази реконструкције, а чијој позоришној будућности се наша група веома радује. Затим је уследио обилазак градске куће, грађене у стилу мађарске сецесије, која је спој заната, модерности и функционалности.
Након обиласка центра Суботице упутили смо се према Палићу, где је део групе обишао реномирану винарију Звонко Богдан и имао прилике да ужива у дегустацији вина, а друга група је искористила прилику да направи малу паузу поред језера. Потом су се групе поново ујединиле у упутиле на заједнички ручак локалних рибљих деликатеса у ресторану Трестиште.
После ручка, испред позоришта "Костолањи Деже“, организација Талас, „ИНТЕГРАМ“,  заједно са групом избеглица из Авганистана, под покровитељством Секретаријата за културу града Београда, извела је перформас у виду презентације вежбе „Границе“, као резултат четворомесечног процеса драма терапије, коришћења драмских модела за социјалну адапратицују у оквиру прихватног центра.  
Уследио је маратон три актуелне представе на мађарском језику: „Капитализам, геометријским редом изложен“ у 17х, режија Златка Паковића, позориште "Костолањи Деже"; „Кичма“ у 19х, режија Вељко Мићуновић, Народно позориште Суботица и „4 ујутру“, режија Селме Спахић од 21х у позоришту "Костолањи Деже".
Дан одмора је за верну публику био само изговор за авантуру и хватање залета за завршницу фестивала.