Dodela nagrade 51. Bitefa

U četvrtak, 09. novembra u 19 časova u Kaldrma Baru (Skadarska 40b) biće održano svečano uručenje nagrada 51. Bitefa - Grand prix „Mira Trailović“ i 40. Politikine nagrade za najbolju režiju reditelju Jan Fabru za predstavu „Olimp: u slavu kulta tragedije - predstava od 24 sata” u produkciji Trublejn/Jan Fabr, Antverpen, Belgija.

Ovom prilikom umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica daće kratak osvrt i podeliti utiske sa 51. Bitef putovanja. Bitef će najaviti i prvu Donatorsku večeru koju organizuje u saradnji sa I&F McCann Grupom, a koja će se održati 15. novembra, sa početkom u 20 časova, u hotelu Square Nine.

Nakon dodele nagrada biće upriličena dodela zahvalnica prijateljima festivala, koktel i posluženje za zvanice i novinare, a uživaćemo u atmosferi muzičkog sastava Afro Live Act (Ilija Rudović aka Rudhaman - beat, Milan Jančurić - saksofon, Stefan Rokvić - perkusije).

Od 20:30 do 21:00 u istom prostoru Jan Fabr će potpisivati svoju knjigu NOĆNI DNEVNIK 1985 - 1991, izdanje Kulturnog centra Beograda i Vulkan izdavaštva (2017).