Partnerstvo za budućnost je prezentacija različitih iskustava i razmišljanja o razvoju partnerstva i ostvarivanju pune participacije mladih stvaralaca i publike u međunarodnim projektima.

Teatar Mimart iz Beograda i Opera Circus  iz Velike Britanije sarađuju na participaciji mladih od 2009. godine u EU projektima koji su uspešno realizovani, a nastavljaju se u EU TCFT The Complete Freedom of Truth /Potpuna sloboda istine u periodu 2014-2019.

Nastavnička platforma „Kocka je bačena“ i Teatar Farmakopea Farmaceutsko-fizioterapeutske škole u Beogradu, u partnerstvu sa Školom Vuk i Dositej iz Štutgarta, nastavlja aktivnosti uspostavljene EU DICE projektom (Drama unapređuje ključne kompetencije Lisabonske strategije u obrazovanju) kao vid vršnjačke edukacije, u potprojektu Selice sa kule od oblaka.

ASSITEJ Srbija (Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade) sa timom mladih profesionalaca, na osnovu ranijih iskustava sa Bitef polifonije i festivala Starke Stücke u Frankfurtu, pokrenuo je, osmislio i sproveo osmomesečni pilot-program Mali pozorišni eksperti.

Beogradski BAZAART, Teatar Tirena iz Zagreba i Društvo Pisarna 4 iz Ljubljane razvijaju Erasmus+ projekat mobilnosti zarad učenja i sticanja novih veština, LET’S NET - Learning Emancipatory Theatre Skils for New European Time.

Oslanjajući se na saradnju sa Narodnim pozorištem u Beogradu, kao i na iskustvo u edukativnim programima i participaciji mladih, TCWW Theatre Centre Without Walls/Pozorišni centar bez zidova iz Japana prezentuje aktivnosti Theatre Company A La Place.

CARAVAN NEXT je veliki evropski projekat pozorišta zajednice iz četrnaest zemalja u kome ZID teater iz Amsterdama predstavlja Holandiju i uključuje POD teatar iz Beograda kao svog partnera, u okviru projekta We are the future.